Wednesday, December 23, 2015

Chocolate Truffles

And today the last of my recipe for you - Chocolate Truffles!

Und heute noch schnell das letzte Rezept für euch - Schoko Trüffel!

  

Ingredients for ca. 20 truffles:
Zutaten für ca. 20 Trüffel:
150 g of dark chocolate (70% cocoa) 80 ml cream 25 g butter Icing sugar, cocoa, nut brittle, etc. for the outside
150 g Schokolade (min. 70% Kakaoanteil) 80 ml Sahne 25 g Butter Puderzucker, Kakao, Nusskrokant etc. für außen
Break the chocolate in little chunks. Bring the butter and cream to boil and pur over the chocolate. Gently stir the mixture until the chocolate is completely molten. Let the mix cool in the fridge for at least 2 hours. With a teaspoon scoop out little balls. Roll them in the sugar/cocoa/brittle etc and place them in the fridge again (best is over night) to let them set.
Schokolade in kleinere Stücke brechen. Sahne mit Butter aufkochen und über die Schokolade geben. Vorsichtig rühren bis die Schokolade sich vollständig aufgelöst hat. Masse min. 2 h im Kühlschrank abkühlen lassen. Mit Hilfe eines Teelöffels portionieren und kleine Kugeln formen. Diese in Puderzucker/Kakao/Krokant etc. wälzen und am besten nochmal über Nacht in Kühlschrank fest werden lassen.
Fill in small bag or jars as a nice little gift!
In kleine Tüten oder Gläser füllen und verschenken!

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